Kanada Öğrenci Vizesi

 

  • Tam olarak doldurulmuş vize başvuru formu- TARAFIMIZDAN DOLDURULACAKTIR
  • Başvurulan okuldan kabul belgesi:  Haftada kaç saat ders göreceğiniz ve Kursun başlama ve bitiş tarihlerini kapsamalıdır. TARAFIMIZDAN SAĞLANACAKIR.
  • PASAPORT: Dönüş tarihiniz sonrası en az 6 ay daha geçerli  ve içinde en az 2 boş sayfa olması gerekmektedir. Eğitiminizi uzatma olasılığınız varsa pasaport geçerlilik tarihinizin buna uygun olmasına dikkat ediniz.
  • Vize ücreti: 6 aydan kısa başvurular için 100 CAD, 6 aydan uzun başvurular için 150 CAD
  • VFS Vize kabul Ücreti, 32 CAD. Vize işlemleri sonunda Pasaport gönderimi (elden alınmayacaksa): 26 CAD
  • 4 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf, arka plan beyaz olmalıdır.
  • Nüfus Cüzdanı fotokopisi
  • Vukuatlı nüfus kütük kayıt örneği
  • Sabıka kaydı
  • Varsa içinde vizeler olan diğer pasaportlar
  • Varsa Evlenme cüzdanı
  • Daha önce evlenme boşanma durumu oldu ise mahkeme kararları, varsa çocukların velayeti
  • Askerlik tecil/terhis belgesi
  • Gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonu.
  • Niyet Mektubu

Okul ve yaşam giderlerinizi karşılayabileceğinizi gösteren kanıtlar

Siz ve/veya aileniz çalışıyorsa :

  • maaş bordroları,
  • Çalışıyorsanız Sigortalı işe giriş bildirgesi
  • İşe dönüş yazısı: Çalışıyorsanız ve aynı işe dönecekseniz eğitim süresince iş yerinden izinli olduğunuza dair belge, Yeni bir işe başlayacaksanız İngiltere dönüşü işe başlayacağınıza dair yazı

Siz ve/veya aileniz kendi işyerine sahipse:

  • Kuruluş gazetesi, ticaret sicil belgesi, vergi levhası, imza sirküleri
  • Size ve/veya ailenize ait banka cüzdanları / Banka hesap dökümleri – son 3 ay- 
  • Size ve/veya ailenize ait tapular, araç ruhsatları
  • Banka kredisi ile eğitiminizi finanse edecekseniz ilgili belgeler
  • Varsa oda/meslek kuruluşu üye kaydı
  • Ekonomik durumunuzu iyi gösterecek her türlü ek belge

Eğitim Durumunuz:

  • Halen öğrenci iseniz okulunuzdan öğrenci belgeniz, eğitiminize ara vererek gidecekseniz okuldan izin belgesi
  • Öğrenci değilseniz son mezun olduğunuz okulun diploma ya da çıkış belgesi
  • Daha önce yurt içinde / Yurtdışında bir dil kursuna gidildiyse kurs sertifikanız veya gittiğiniz kurstan alınacak mektup
  • Mesleğinizle ilgili olanlar öncelikli olmakla birlikte almış olduğunuz her türlü sertifika/diploma

Notlar

  • Konsolosluk gerekli gördüğü durumda ek belge talebinde bulunabilir.
  • Orijinali İngilizce veya Fransızca olmayan tüm evrakların yeminli tercümesi yapılmalıdır.
  • Süresi altı aya kadar olan programlar için sadece geçici ikamet vizesi gereklidir. Daha uzun süreli tüm öğrenim türleri için, öğrenci iznine başvuru yapılmalıdır.
  • Öğrenim programınız altı ay veya daha kısa fakat sonrasında başka bir programda öğreniminize devam etmeyi planlıyorsanız, Kanada’ya gitmeden önce öğrenci iznine başvurmalısınız. Bu, sizin Kanada’da gerektiğinde öğrenci vizenizi uzatmak için başvuru yapabilmenize olanak sağlar. Aksi halde, öğrenci izniniz yoksa başvurunuzu Kanada sınırları dışında yapmanız gerekecektir.
  • Konsolosluk gerekli görürse Sağlık Raporu talep edebilir.